درباره وانیل
اغلب گل های گیاهان جنس”وانیل” دارای رایحه دلپذیر و مطبوعی هستند شکوفائی گل های “وانیل “فقط زمانی رخ
میدهد که گل ها کاملا رشد یافته باشند.
وانیل چیست
هریک از گل های “وانیل” در صبحگاهان شکوفته میشوند و در اواخر همان روز برای همیشه بسته میگردند.
گل های” وانیل” اگر در طی مدت زمان کوتاه شکوفائی در معرض گرده افشانی واقع نشوند بزودی ریزش می یابند
گل های گیاهان جنس “وانیل” از نوع خود بارور یا خودگشن به حساب می ایند اما برای این منظور نیازمند حضور یک
گرده افشان برای پذیرش چنین مسولیتی می باشند.
گل های گیاهان جنس “وانیل” در مناطق گرمسیری آمریکا موسوم به “نئوتروپیکس “توسط زنبورهای فاقد نیش نظیر:melipona
و مرغ های مگسخوار گرده افشانی میشوند اما چنین وظیفه ای در کشور های پرو و بولیوی برعهده زنبور های
ارکیده به نام علمی و خویشاوندان آنان میباشد
روش گرده افشانی دستی که قابل اعتمادتر از گرده افشانی طبیعی می باشد در سیستم های پرورش تجاری گیاهان
جنس”وانیل” نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
ایستگاه ها و باغستان های پرورش گیاهان رونده جنس “وانیل” قاعدتا نیازمند حضور درختانی می باشند تا چنین ارکیده
هایی از انها صعود نمایند و ریشه هایشان رابر انها لنگر بیندازند
میوه های گیاهان جنس وانیل را اصطلاحا لوبیاهای “وانیل”می نامند گواینکه لوبیاهای حقیقی که در زمره گیاهان دو
لپه ای خانواده باقلا می باشند هیچگونه خویشاوندی نزدیکی با ارکیده ها ندارند.
اهمیت گیاه وانیل
درباره وانیل طبیعی میتوان گفت که ارکیده وانیل با نام علمی یکی از گیاهان جالب توجه و مورد علاقع خیلی عظیمی از مردم جهان می باشد
از نزدیک به 28000 گونه گیاهی متعلق به خانواده ارکیده ها که دومین خانواده گیاهی ازنظر گوناگونی پس از
خانواده آفتابگردان 32000 گونه و بالاتر از خانواده باقلا با 19000 و خانواده غلات
با 12000 گونه قرار دارد گیاه ” وانیل” حقیقی با نام علمی (planifolia) تنها گونه ای است که میوه های قابل خوردن تولید می
نماید
“وانیل” حقیقی از جمله تولیدات ادویه ای است که پس از زعفران به عنوان دومین طعم دهنده یا چاشنی پر طرفدار و
گران قیمت درنیا مطرح می باشد
گیاه “وانیل” را که بومی مکزیک و آمریکایی مرکزی است به آسانی می توان در باغچه های خانگی و مزارع کوچک
مناطق گرمسیری پرورش داد
“وانیل”در واقع گیاهانی است که نیازمند مراقبت های ویژه ای بخصوص در ضمن دوره گرده افشانی است زیرا بدون
گرده افشانی دستی به محصول دهی نخواهد رسید. گرده افشانی دستی نیز خواهان نیروی انسانی فراوان و ماهر است
لذا بر هزینه های تولید ان اضافه میگردد.
اگه چه مواد جایگزین “وانیل” از جمله ” وانیلین” سنتزی که از منابعی چون خمیر کاغذ و قطران ذغال سنگ حاصل
می آیند و مقادیر فراوانی از “وانیل” مورد نیاز در مواد غذائی در دسترس قرار می دهند ولیکن گرده افشانی دستی
همچنیان جایگاه ویژه ای در دستیابی به وانیل طبیعی دارد
باهمه این احوال هنوز هم کمبودهای جهانی برای پاسخ گوئی به تقاضای مصرف کنندگان “وانیل ” به ویژه در امور
صنایع غذائی وجود دارد وبه همین منوال عدم تعادل بین عرضه و تقاضا نظیر سایر کالاهای بازار به افزایش قیمت آن
دامن میزند و این موضوع باعث میگردد که انگیزه بیشتری برای تولید چنین کالای با ارزشی به وجود آید.
خرید وانیل مرغوب و عالی همواره همیشه مورد توجه مردم است استفاده از یک وانیل عالی و مرغوب میتواند کیکها شیرینی ها و انواع دسر با بو و مزه عالی را به ارمغان بیاورد
مقاله بیکینگ پودر چیست