وانیل چیست
وانیل بعد از زعفران دومین ادویه کاربردی و گران قیمت در جهان است وانیل از غلاف یا نیام های گونه ای از گل ارکیده به دست می آید اغلب گل های گیاهان جنس”وانیل” دارای رایحه دلپذیر و مطبوعی هستند شکوفائی گل های “وانیل “فقط زمانی رخ میدهد که گل ها کاملا رشد یافته باشند.وانیل گیاه بومی مناطق امریکای جنوبی و مرکزی است با این حال در مناطقی از اروپا نیز یافت می شود
وانیل ها بسته به نوع منطقه ای که در آن پرورش می یابند طعم و بوی متفاوتی دارند. هریک از گل های “وانیل” در صبگاهان شکفته میشوند و در اواخر همان روز برای همیشه بسته میگردند. و فقط در این مدت کوتاه قابل برداشت کردن است علت گران بودن وانیل به خاطر است. گل های وانیل اگر در طی مدت زمان کوتاه شکوفائی در معرض گرده افشانی واقع نشوند بزودی ریزش می یابند پس از برداشت وانیل غلاف های لوبیایی شکل خشک می شوند و پس از این مرحله وانیل به شکل های گوناگون تبدیل میشود.
وانیل یک طعم دهنده عالی برای معطر سازیی و خوشبو کردن برخی غذاها کیک ها شیرین ها دسر ها بستنی ها ونوشابه می باشد اما عمده مصرف وانیل در قنادی است.
سالانه حدود 300 تن از میوه های وانیل در تهیه نوشابه کوکا کولا مصرف می شود. از میوه وانیل برای تهیه ادویه جات آشپزی استفاده می شود
وانیل هایی که دارای کیفیت مطلوبی هستند باعث ایجاد طعم قوی و بهتری در در محصولات غذایی است
موارد مصرف وانیل :
از طعم دهنده پودر وانیل برای به مقدار خیلی کم در مواد غذایی به جای طعم دهنده های زیر استفاده می شود:
- روغن زیتون
- کره
- تمشک
- قهوه
- شربت افرا
- نان ذرت مکزیکی
از وانیل جهت طعم دادن و کهنه سازی سریع به موارد زیر هم استفاده می شود:
- نوشیدنی های الکلی
- سرکه ها
- الکل
از وانیل برای طعم دادن و معطر سازی موارد سازی زیر هم استفاده می شود:
- انواع شیرینی ها حاوی :تخم مرغ ,شیر, شکر
- شکلات ها
- کلوچه ها
- تولیدات نانوایی
- کیک ها
پتانسیل استفاده از عصاره وانیل” به عنوان طعم دهنده به خلاقیت و نوآوری افراد بستگی دارد. به هر حال ” وانیل” یک طعم دهنده غیر بومی می باشد که در سراسر دنیامحبوبیت یافته است. امروزه طراحان تولیدات غذایی توانسته اند انواع مختلفی از مزه ها و طعم ها را با استفاده از عصاره وانیل” در پیش غذاها غذاها و دسرها به وجود آورند و احتمالا این روند همچنان در آینده دنبال خواهد شد
کاربردهای بهداشتی وانیل
از ” وانیل” در تهیه بسیاری از عطریات و خوشبوکننده ها سود می برند
از روغن فرار یا اسانس (essential oil )استخراجی از میوه های وانیل در موارد بهداشتی-داروئی زیر بهره می برند:
1) ماسک های زیبائی دارای بوهای نامطبوع
۲) افزودن مزه دلپذیر به برخی داروها
۳) افزودن به مواد پاک کننده بدبو
۴) تهیه عطریات
استفاده از پودر وانیل مرغوب با کیفیت عالی می تواند طعم و بوی دلپذیری به کیک ها و شیرین ها بدهد
محصولات ببشتر
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.