صنایع مگز تولید کننده انواع زعفران
درباره زعفران
زعفران به عنوان گران بهاترین و سلطان ادویه جهان معروف است که
از کلاله آن به دلیل داشتن مواد رنگی و معطر در طباخی، قنادی و در تولید داروها
استفاده میشود. زعفران در مناطق وسیعی همچون یونان، ترکیه، آسیای صغیر،
افغانستان و ایران نشأت یافته و از این نواحی به هندوستان، چین، اسپانیا و سایر
نقاط جهان انتقال یافته است.
تولید زعفران در ایران سابقه ای بسیار طولانی دارد و در گذشته کشت زعفران در
استان های خراسان، فارس، کرمان، مرکزی، یزد و اصفهان به طور وسیع تری مرسوم
بوده است.
در حال حاضر حدود 95 % زعفران ایران در شهرستانهای تربت حیدریه، کاشمر،
گناباد، فردوس، طبس، بیرجند، قاین، بشرویه، سرایان، بجستان، خلیل آباد، بردسکن،
بجستان و مه والت تولید میگردد.
اهمیت زعفران:
اما زعفران چیست ؟ زعفران با نام علمی( Sativus Crocus )از جمله محصولات صادراتی کشاورزی
ایران است که در وضعیت اقتصادی و اجتماعی زعفران کاران که عمدتا جزء مناطق
خشک و کم باران است، تاثیر قابل توجهی دارد. 98 %زعفران ایران در مناطق
جنوبی خراسان تولید میشود.
موارد استفاده از زعفران در جهان بسیار متعدد است و به سبب رنگ زیبا، عطر
و طعم دلپذیر و خواص دارویی که دارد، کاربردهای عمده زیر را می توان برای آن
برشمرد.
1 ) از عطر زعفران به عنوان ادویه رنگ و برای عطر بخشیدن به مواد غذایی که
اشها آور میباشد؛ میتوان استفاده کرد.
2 ) در تهیه شیرینی جات و نوشابه و شربت کاربرد وسیعی دارد.
3 ) گیاهی دارویی بوده که به منظور صفای چهره و تسکین کبد، تقویت کننده کبد
و نشاط آور و شستشو دهنده مثانه، خواب آور، تقویت کننده قلب و طحال و همچنین
درمان سخت زایی، سنگ مثانه، بی خوابی و خارش چشم، تنگی نفس، نقرس و درد
مفاصل، سر درد و گوش درد مورد استفاده قرار میگیرد.