بکینگ پودر ۱۰۰ گرمی

بیکینگ پودر چیست

صنایع مگز

بیکینگ پودر یک ور آورنده شیمیایی خمیر است که باعث سبک شدت خمیر می شود بیکینگ پودر  و وانیل دو مواد مهم در تهیه انواع شیرینی و کیک است

بیکینگ پودر یا پودر شیرینی پزی یه پودر که بافتی شبیه آرد دارد و در حالت مرغوب تر به حالت حریر شده است از ترکیب یک باز بی کربنات سدیم با یک اسید ضعیف درست می شود و باعث حجم دادن و ور آمدن کیک و محصولاتی که  دارای خمیر است می شود

در اغلب موارد بیکینگ پودر برای پف دادن کلوچه پنکیک نان و انواع کیک  و در کل مواد غذایی که با خمیر درست می شود کاربرد دارد و مورد استفاده قرار میگیرد. خمیر ها نمی توانند گازها را به مدت طولانی در خودشان  نگه دارند بنابراین به کمک جوش شیرین یا بیکینگ پودر که عامل ور آورنده یا  تخمیر کننده هستند واکنش نشان می دهند

برای همین امر است که بیکینگ پودر یا جوش شیرین به مواد خشک آرد اضافه می شود باید توجه کرد بیکینگ پودر یا جوش شیرین در مرحله آخر باید اضافه شود تا بلافاصله بعد از آن که درون فر قرار گرفت فرایند پخت و پز به درستی صورت بگیرد. بیکینگ پودر انواع مختلف و مارکهای متفاوتی دارد اما تمام آنها دستور کار یکسان دارد و از یک ترکیب درست میشوند

بیکینگ پودر شامل ترکیب یک پودر قلیای یک نوع نمک اسیدی و نوعی نشاسته خنثی است بیکینگ پودر برای پخت و پز  موادی زمان طولانی صرف میشود تا پخت شود مورد استفاده قرار می گیرد  و کمی مزه تلخی دارد استفاده بیش از اندازه بیکینگ پودر باعث تلخی محصول پخته شده میشود اما جوششیرین کمی تلخ تر است

بیکینگ پودر چیست و چگونه کار میکند؟

 

زمانی که ماده اسیدی و ماده باز با یکیدیگر ترکیب می شود در این واکنش شیمیایی یک گاز تولید می شود  و پودر بعد از درست شدن واکنش نشان ندهد  اسید به آن اضافه می کنند این کار به سبب آن است  که  آب به پودر اضافه نشود  خود به خود واکنش نشان ندهد.

لازم به ذکر است زمانی رطوبت به بیکینگ پودر اضافه شود مواد اصلی بیکینگ پو در که شامل اسید ضعیف و باز است دی اکسید کربن از خود تولید میکنند و این گازها در خمیر گیر می افتند و باعث پف کردن کیک شیرینی و خمیر می شود

این نکته را نیز باید ذکر کرد که  می توان بیکینگ پودر را در خانه هم تهیه کرد  برای این کار کافی است کرم تار تار  جوش شیرین و نشاسته ذرت داشته باشید که به راحتی در فروشگاه ها قابل تهیه است

در ابتدا مواد را به خوبی الک کنید تا هوای محبوس شده بین پودر ها از بین برود مواد را به خوبی با یک هم زن هم بزنید تا یک دست شود سپس آن را در یک ظرف در بسته قرار دهید  این پودر تا چند هفته قابل استفاده است

انواع بیکینگ پودرها

بیکینگ پودر ها در دو حالت یک واکنشه و دو واکنشه هستند

تفاوت آنها  به اینصورت است که:

بیکینگ پودر یک واکنشه چیست

در  نوع بیکینگ پودر یک حالته که  اغلب بیکینگ پودر های خانگی از این نوع هستند در دمای اتاق مقداری واکنش نشان داده و  به این معنی که پس از اضافه کردن مواد به بیکینگ پودر گاز آزاد می کنند و این امر باعث میشود که پس از قرار دادن مواد در درون فر گاز کمی آزاد شده و خمیر  خراب شود و مانع پف  کردن کیک می شود.

ویژگی بیکینگ پودر مرغوب در این است که حتما  از نوع دو حالته باشد یعنی دوبار باعث واکنش یا تغیر در خمیر شود.

بیکینگ پودر دو حالته یا دو واکنشه چیست

اما بیکینگ پودر دو حالته این چنین نیست این بیکینگ پودر (که در اکثر موارد از این نوع استفاده میشود ) به دلیل ماندگاری بالا  و نگه داشتن گاز ها در درون بیکینگ پودر در خمیر وهم چنین این نوع پودر گازهای از دست رفته در مرحله هم زدن و یا اضافه کردن مواد خیس به مواد خشک  را تا حدودی جبران  می کند  نکته مهم دیگر این است که نوع نمک هایی که به اصلاح اسیدی هستند و در تهیه بیکینگ پودر  مورد استفاده قرار می گرید هم می تواند یک  واکنشه یا دو واکنشه بودن بیکینگ  پودر را تعیین کند

خرید بیکینگ پودر مرغوب و مطمئن می تواند باعث بهتر شدن و با کیفیت تر شدن کیک ها و شیرینی ها شود انتخاب یک بیکینگ پودر و یا جوش شیرین  مرغوب و با کیفیت باعث میشود محصولات غذایی به درستی پخته شود و مانع خمیر شدن  کیک یا نان شود باید توجه داشت که استفاده بیش از اندازه بیکینگ پودر یا جوش شیرین  باعث تلخی خمیر میشود.

در حالت مرغوب تر این محصول مهم شیرینی و کیک پزی  که در کارخانه ها تولید میشود میزان مونو کلسیم  و پیروفسفات سدیم بسیار مهم است  بدین معنا که  مقدار بیش از حد این ترکیبات  باعث  تخریب بافت کیک و شیرینی  میشود به اینصورت که مانع آزاد شدن گازهای درون پودر می شود. پیروفسفات باعث کش دار شدن خمیر میشود و بافت ان را نرم و یک نواخت می کند

نکته مهم در نگهداری بیکینگ پودر این است که باید در یک ظرف در بسته و جای خشک و خنک  آن را نگه داشت

 

یک نظر

  1. مقاله بیکینگ پودر چیست بسیار مفید و خوب بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *